Groenvoorziening gemeente

 • Omschrijving opdracht

  In mei 2013 gunt de gemeente Pijnacker-Nootdorp het groenonderhoud in een deel van de gemeente aan Hovenier Van der Heijden en Shared Value Groep. Van der Heijden zorgt voor de gewenste kwaliteit en Shared Value Groep verzorgt werving en begeleiding van de deelnemers. Vijf medewerkers werken drie dagen in de week en volgen één dag een opleiding bij Lentiz Consult & Training.

   

 • Opdrachtgever

  Gemeente Pijnacker-Nootdorp

 • In samenwerking met

  Lentiz Cursus en Consult

 • Aantal deelnemers

  5

  jongeren (WAJONG)

 • Begeleidende vakspecialist

  Hovenier Van der Heijden

 • Resultaat

 • Deelcertificaat MBO niveau 1 en uitzicht op een volgende baan.

Ik werkte eerst in de beveiliging. Met veel plezier trouwens. Maar door bezuinigingen kwam ik in een minder leuke functie terecht waarin ik vooral computerwerk moest doen. Niet echt handig als je een oogziekte hebt. Via de arbeidsdeskundige van het UWV ben ik toen in contact gebracht met Shared Value. Zij stelden een leerwerktraject voor bij hoveniersbedrijf Van der Heijden. Ik moest even wennen aan het idee: had eigenlijk zelf nog niet eerder aan dit soort werk gedacht.

Maar nu – negen maanden later – vind ik het hartstikke leuk. Ik draai mee in het project Pijnacker: onderhoud van de groenvoorziening in openbare ruimten in Pijnacker. Het begint natuurlijk eenvoudig met schoffelen en onkruid wieden, maar met snoeien en plantenkennis wordt het steeds interessanter. Ik heb inmiddels naast het werk ook de basisopleiding groenvoorziening gedaan bij Lentiz. Dat is ongeveer één dag in de week school.

Ik heb het nu echt reuze naar mijn zin: het is leuk werk waarin ik me nog verder kan ontwikkelen. We hebben een gezellig team: er wordt gelukkig ook veel gelachen. Vorige week heb ik mijn contract getekend en ik denk erover om volgend jaar misschien mijn MBO-diploma te gaan halen, want ik wil wel verder in dit vak!

KevinLeerling-hovenier bij Van der Heijden Hoveniersbedrijf Den Hoorn

Coach

 • 006LI

  Nicole van Dijk